Tha Redhead

Me, myself and I, denna blogg handlar om mig..vad som får mig må bra, dåligt, bli arg..helt enkelt vad som får mig att ticka! Välkommen!

Jonna är "bra att ha" i stora staden

Publicerad 2013-08-26 22:11:00 i Just Nu!,

Haft en underbar helg i Linkan, den startade med köööö ut från es stockholmo, Jonna satt bakom ratten och körde utan problem, även fast det tog nästan en timme innan vi var förbi Södertälje.
 
Väl hemma fick jag sjukt smaskig mat och en massa kääääärlek av min älskade make.
 
På lördagen tog vi en sväng på Den internationella marknaden och sen shoppade vi lite bra o ha grejer till mig.
 
 
 
 
 
 
 
 
Kändes vansinnigt att lägga 800 spänn på ett par tofflor men ser det mer som en investering för mina fötter och min hälsa :-)
 
 
Efter shoppingturen var det massage som gällde, B skulle få en helkroppsmassage....jag behövde öva och kunde förtjäna lite avkoppling.
 
 
 
Han gillade den och somnade :-)
 
Hela helgen var underbar och avkopplande och gick alldeles alldeles för fort, söndagkväll satt ja o Jonna i forden och jag styrde kosan mot huvudstaden och hamnade självklart i kö redan innan Södertälje.
Vilken "fantastisk" stad, du får köa för att åka ut från den och sen köa för att komma in i den igen. Inte ok!
 

Väl i Stockholm bytte vi plats och Jonna körde in oss till city, där vi körde vilse...typ 17 ggr men det var kul iaf ;-)
 
 
 
 
Vi avslutade kvällen med att se slutet av Pretty Woman och drömma oss bort till "lyxlivet" som prostituerad haha
 
Sov dock vansinnigt dåligt inatt så hela förmiddagen med anatomi var sådär, jag kunde knappt ta in något, det blev bättre efter lunchen som jag o Martina inhandlade på närmsta thairestaurangen.
För efter lunch var det praktiskt som gällde, och idag var det Jonna som skulle få en helkroppsmassage, och hon hittade efter många men faktiskt fram till skolan och parkerade fordisen direkt utanför.
 
Men gudars vad stressigt det var, alltså 50 min på en helkropp är verkligen inte mkt...jag skulle vilja ha minst 1 1/2 timme...men nu måste jag få ihop det och komma ihåg alla grepp utan problem..hur ska detta gå?
Jonna var dock väldigt nöjd och tyckte det var vansinnigt skönt, fick credd för att jag har det perfekta handlaget och lugnade effekt i mina rörelser.
Är inte orolig att jag masserar dåligt bara att jag inte ska hinna med allt, eller kanske att jag ska glömma något grepp...åhh varför börjar vår praktik redan på torsdag???!!
 
 
Efter skolan satte vi oss i forden och Jonna (som för övrigt enligt sig själv har sjukt bra lokalkännedom om Stockholm och det är därför hon kör så bra) skulle köra ut oss från city,,,,
20 min senare var vi fortfarande inte ute ur city utan lite halvvilse...och då började Jonna leka turistguide
"Anna, på vår högra sida ser du det stora runda ....som jag ...ehuuum...inte riktigt vet vad det heter...men det är känt iaf!"
 
Och det var några sekunder efteråt som hon började skryta om hennes lokalkännedom....
Man måste bara älska Jonnas tankegångar ;-)
Jag skrattade så jag nästan kissade på mig !
 
 
 
 
 
Idag var det min tur att slänga ihop lite käk, så det blev pasta med bacon, vitlök o örter philadelphiaost, lite mjölk, massa paprika o tomater o lite svartpeppar...det blev riktigt gött!
Och Jonna svängde ihop två portionsstora äpplepajer till efterrätt...så i matväg har vi det bra ;-)
 
Nää nu e det röja i lägenheten som gäller för imorn ska jag ta hit lite classmates...först blir det mat efter skolan ...på vapiano of course ;) och sen drar vi hit och för en pluggkväll med både teori och massage, jag tog ju med mig min bänk upp.
 
 
 
 

Fort

Publicerad 2013-08-25 09:26:48 i Just Nu!,

Fy tusan vad helgen gick fort! Jag är inte alls sugen på att lämna B o brumma upp mot huvudstaden ikväll igen.

Så nu får jag försöka ta vara på timmarna som är kvar i lin .



Det finns en tätort på en slätt...ett kyrktorn sträcker sig mot himlen

Publicerad 2013-08-22 22:56:00 i Just Nu!, Plugg, Små glädjeämnen,

Allt börjar mer o mer sjunka in, men det är fortfarande mycket men jag använder mig av Jonna som bollplank hemma,berättar om det anatomiska och testar massage.
Inser att jag kan så mycket mer än vad jag tror.
 
Men nu gäller det att öva öva öva, nästa torsdag börjar praktiken på skolan och då vill jag vara kung på helkroppsmassage eftersom det faktiskt är betalande kunder som kommer. Nu känner jag mig inte så jätteosäker på själva klassiska massagen men vissa grepp är som sagt helt nya för mig och sen är det en särskild ordning på dem osv. Så ja, jag måste öva på B i helgen och sen på Jonna i veckan. Har bestämt att jag ska ta med min massagebänk upp  när jag åker tillbaka till Sthlm igen så jag får en bättre arbetsställning med.
 
På måndag har jag dessutom bokat in Jonna på en helkropp på skolan, som hon får gratis.
Lite lyx att bo ihop med mig tror jag ;-)
 
 
Efter skolan idag, när jag o Martina var på väg till tuben mötte vi Peter Forsberg som var ute o vandrade med barnvagn...och jaaaa...jag blir lite starstruck..såg ju komikern Soran Ismael (eller hur han stavar) i lördags natt, men det kändes inte lika "coolt" som Foppa liksom :-)
 
 
Väl hemma idag har jag masserat Jonna, snackat en hel del skit, pratat med B och packat inför morgondagen...för imorn efter skolan rullar fordisen till tätorten på slätten...och jag får somna i VÅR säng i MIN mans armar...och ja, jag längtar något djävulskt.
 
För övrigt har vi roat oss med att smälla typ 2 månader gamla ballonger som Jonna av någon anledning sparat på (för de kan ju vara JÄTTEBRA att ha !)
 
 
 
 
 
 
 
Ja, jag inser att det verkar som om vi har ett väldigt innehållslöst liv men näää då , vi pusslade ju faktiskt häromkvällen med ju ;-)
 
 
 
 
Och vill nån veta vart man ska se t ex Foppa så är det denna t-banastation man ska gå av vid ;-) :
 
 
 
Men nu är det sussatajm för mig, måste vara piggelin imorn.....kanske t om inte behöver lyssna på Lars Winnerbäcks "Tätort på en slätt" 5 ggr på tuben...(har enbart lyssnat på den när hemlängtan varit stor ...så mao varje morgon ;-) eftersom imorn kommer jag hem...woho!

Intensivt

Publicerad 2013-08-21 22:51:00 i Just Nu!, Plugg,

Utbildningen är vansinnigt intensiv, det märks när jag kommer hem på kvällarna...har aldrig varit så trött som jag är nu.
Det blir långa dagar jag börjar 08.30 men går upp 06.20, jag o Jonna delar ju badrum, så någon måste ju gå upp först. Jag tar bussen till Gullmarsplan vid 07.39 och sedan tuben och efter det är det en promenix på typ 850 meter..så jag är framme vid skolan runt 08.15. Så resvägen är inte så jobbig om vi bortser att det är crazymkt folk på tuben på morgonen och att alla är vansinnigt stressade och springer vart de än ska...jag ser ingen anledning att springa när jag vet att om jag missar en tunnelbana kommer nästa inom 2-3 min.
 
Iaf slutar jag mellan 16.30-17 varje dag...så de känns långa.
 
 
Nu de första dagarna har vi haft Anatomi (teori) på förmiddagarna och klassisk massage (praktiskt) på eftermiddagarna. Känner att det är skönt att jag faktiskt har förkunskaper i o med min massageterapeut utbildning även om det var 7 år sedan jag var färdig med den.
Men anatomin sitter rätt bra fortfarande och massagen kan jag, även om det faktiskt har tillkommit en hel del nya grepp, som jag bara måste få att fastna.
 
Dagarna är intensiva och sista timmen på eftermiddagen är det mera gröt i huvudet än riktig tankeverksamhet.
 
Klassen är bra, vi är 13 st, cirka hälften av tjejerna är stockholmare och resterande från lite olika delar från landet.
Lärarna är bra och pedagogiska.
 
Och det går riktigt bra att bo ihop med Jonna, idag orkade vi dock inte laga mat och eftersom hon hade namnsdag drog vi intill Gamla Stan och käkade på Vapiano.
 
Men nu är det verkligen sovdags för mig, trött så ögonlocken faller ihop, ska bara ta o borsta gaddarna innan jag kryper ner i min "säng" (divanen i soffan)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bara början

Publicerad 2013-08-21 22:08:00 i Just Nu!,

3 dagar avklarade i skolan och 5 dagar  i stora staden.
 
 
Och allt har gått bra!!
 
Jag o Porse åkte ju i lördags morse och allt gick jättebra, jag fixade att köra hela vägen utan problem.
 
Väl framme fick vi lunch hos Jonna innan vi begav oss ut på rundtur i huvudstaden.
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi shoppade, vi drack chailatte, och vi åt på Vapiano (godaste ever)...
Sen åkte vi hem till Jonna och fixade te oss, runt 00 drog vi intill city igen och festade loss, var väl hemma runt 04.45 typ..
 
Söndagen tog vi det lugnt, vinkade av Porse och sen drog jag o Jonna på samma tur som dagen innan, till min skola och jag hittade utan problem så jag blev lite lugnare.
Efter det visade Jonna runt mig på Kungsholmen, som var jättevackert!
Blev en härlig promenad!
 
 
 
Sedan öppnade jag presenten ja fått från Linda! Tack fining!
 
 
I måndags började mitt riktiga äventyr, min skola, min väg till att bli Spaterapeut
Det har varit tre intensiva men roliga dagar...har inga problem alls med tuuuben längre och jag hittar utan svårighet i Vasastaden (iaf till o från skolan ;-)
 
 
 
 
 
 
 

Ta steget

Publicerad 2013-08-17 00:23:28 i Just Nu!,

Nära nu. Tiden har gått så himlans fort ....imorn sätter sig jag o Porse i fordisen o beger oss norrut....
Jag är både förväntansfull o livrädd, antar att de känslorna är fullkomligt normala! Dags att göra något för mig, vill inte sitta om tjugo år o beklaga mig över att jag aldrig gjorde det jag ville...så tummen upp för mig som vågar..o tummen upp för min stöttande make o familj o vänner! Tror ta mig tusan aldrig att jag skulle vågat ta steget utan er, jag vet att det inte handlar om en lång utbildning utan bara en kortare period av mitt liv men känner mig ändå stolt o glad för att jag vågar ta steget och inte stanna kvar på ett jobb som egentligen aldrig passade mig!
Ska försöka undvika mobilbloggande eftersom jag vet att texten blir jobbig att läsa!



God natt på er, nu är det dags att krypa ner bredvid min älskade för imorn börjar äventyret!

Mot äventyret!

Publicerad 2013-08-14 15:39:50 i Just Nu!,

Dags att damma av bloggen igen, nu när mitt äventyr i stora staden snart börjar!


Mindre än en vecka kvar, o pirret i magen har blivit större...jag är nervös som tusan.
De jag är mest nervös för är att ta mig från o till utbildningen....åka tunnelbana...lite scary för tjejen som antingen cyklar eller tar bilen..åka kommunalt har inte ens funnits i mitt vokabulär de senaste åren.
Men det ska nog gå bra får vi hoppas!

Äventyret börjar redan nu på lördag, då Porse o jag åker upp för en tjejhelg hos Jonna!





Mot nya tider!!

Om

Min profilbild

Social, glad, ledsen, arg, knasig, positiv, negativ...jag är lite allt möjligt vid olika tillfällen, har en massa ups and downs..och är precis som vilken tjej som helst men ändå helt unik !

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela